HomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
WANTED!
Szerető, aktív usert keresünk nekik:

 

 • Philip Broyles
 • Astrid Farnsworth
 • Nina Sharp
 • William Bell
 • Lincoln Lee
 • Rachel Dunham
Alternatív univerzum:
 • Walternatív
 • Charlie Francis
 • Astrid Farnsworth
 • Philip Broyles
 • Lincoln Lee
 • Thomas Newton
Nem-canon karakterek:
 • Kérjük hirdesd meg az általad vágyott karit!
Üzenőfal
Zenedoboz
Laborállatkánk

Share | 
 

 Ami eddig történt...

Go down 
SzerzőÜzenet
Eleanor S. Bell
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 129
Join date : 2012. Apr. 24.
Age : 38
Tartózkodási hely : Boston

TémanyitásTárgy: Ami eddig történt...   Pént. Ápr. 27 2012, 03:48

Azok számára, akik még nem ismerik a sorozatot vagy éppenséggel nincsenek képben egy-két dolgot illetően, most itt van némi segítség az epizódismertetők formájában. A sorozatot egészen addig röviden összefoglaljuk itt, amíg el nem érünk a játékunk kezdetéig - 2.15 rész, Jacksonville címmel.
A részek leírásának felhasználását engedélyezte a szerző: http://fringe.weboldala.net!

Cím: 1x01 - Pilot/ Kezdet
Ismertető: Egy repülőgépen az összes utas meghal, pedig a robotpilóta a gépet épségben lehozza Boston repterén. Biológiai terrorizmusra gyanakszanak. A helyszínre érkező Olivia Dunham fiatal FBI-ügynöknő társa is megbetegszik, Olivia pedig mindent megtesz, hogy megmentse. Nyomozásba kezd, és így jut el dr. Walter Bishophoz, egy zseniális, de elmegyógyintézetben élő tudóshoz, aki segíthet Olivia társán. Mivel csak családtag látogathatja a tudóst, ezért felkutatják annak fiát, Peter Bishopot. Mivel Olivia társa épp kómában van, természetesen az apjától örökölt szuper aggyal megáldott Peter Bishoppal nyomoz tovább, és már az első, dupla epizódban rájönnek, hogy a gépen történt furcsa események csak a jéghegy csúcsát jelentik, egy óriási összeesküvés fenyegeti a világot.

Cím: 1x02 - The Same Old Story/Régi ügy
Ismertető: A Bromley kórházban történt fura eset kivizsgálására küldik az FBI különleges csapatát. Éjfél után 17 perccel egy nőt találtak a kórház előtt, akinél megindult a szülés. Összeesett, és erős alhasi fájdalmai voltak. 2:24-kor, kevesebb, mint 2 perccel azután, hogy halottnak nyilvánították, a nő anya lett. A babát sikerült megmenteni, de az újszülött látványa megrázó volt. Üvöltött a fájdalomtól. Betették egy mózeskosárba, amikor át akarták szállítani az intenzív osztályra, akkor fedezték fel, hogy valami gond van. Növekedni kezdett a szemük láttára. Körülbelül fél óráig volt életben. Majd természetes halált halt. Rájöttek, hogy a gyerek nem csak növekszik, hanem öregszik is. A csapat feladata ezúttal megtalálni egy olyan sorozatgyilkost, aki elveszi mások agyalapi mirigyeit, hogy a segítségével fiatal maradjon.

Cím: 1x03 - The Ghost Network/Új hullámokon
Ismertető: A különleges csoportot egy újabb eseményhez riasztják. Egy busztragédia következett be reggel 8: 14-kor. A csúcsforgalom idején. Az első jelentések vegyi támadásról szóltak. Hasonlóra gyanakodtak, mint ami 1995-ben történt a tokiói Sarin metróban. Kihívták a Járványügyi Hivatalt, akik megerősítették, hogy nem biológiai támadás történt. Semmi jel nem mutatott erre. A csapat hamarosan átszállítsa ezt a buszt egy biztosított területre, majd megkezdi a nyomozást. Képbe kerül egy fiatalember is, Roy McComb aki azt álltja, hogy látomásai vannak az eseményekről még mielőtt megtörténnek. Walt kideríti, Ray képes arra, hogy az agyával rákapcsolódjon valakinek a telefonos hálózatára, majd lefordítsa az érzékelt jeleket. Az egyik nő, aki meghalt a buszon, a Kábítószerügyi Hatóságnak dolgozott. Volt nála egy táska, amit elloptak. Kiderül, hogy beépített ügynökként tevékenykedett, viszont az összekötője, Grant Davidson sem maradhat ki az ügyből.

Cím: 1x04 - The Arrival/ Az érkezés
Ismertető: Egy rejtélyes henger kerül felszínre a Föld alól New York Cityben, úgyhogy Broyles megbízza Olíviát, Dr. Bishop-ot és Petert, hogy vizsgálja a tárgy jelentőségét. Mindazonáltal mások is próbálnak a tárgy közelébe férkőzni. Köztük egy férfi, akit Observerként ismernek. Bishop elrejti a hengert a csapat elől, hogy miért teszi, az a mostani részből kiderül. Olivia pedig váratlan találkozásban részesül, hiszen egy nemrég elvesztett ismerős bukkan fel a lakásában.

Cím: 1x05 - Power Hungry/ Áramütés
Ismertető: A csapat egy fura liftbaleset helyszínére vonul ki, hogy rájöjjenek milyen energialökés hatására zuhant le a személyszállító, és ki áll a tragédia hátterében. Kiderül, hogy az emberekkel hőelektromos sérülés végzett és már meghaltak, mielőtt a lift becsapódott volna. Olivia nem tudja kizárni véglegesen az életéből John Scottot. Dr. Walter Bishop elméletének hála hamarosan a nyomára bukkannak annak a férfinak, aki az ügy mögött áll.

Cím: 1x06 - The Cure/ Az ellenszer
Ismertető: Egy nő, akit egy ritka betegséggel diagnosztizáltak, eltűnik a kórházból és Massachusettsben bukkan fel ismét, miközben halálos sugárzást bocsát ki. A lány halála után az FBI különleges nyomozócsoportja kideríti, hogy a nő a Bellini-féle limokémában szenvedett, de hamarosan gyógyulni kezdett a halálos betegségből. Hamarosan egy másik beteg is eltűnik a massachusettsi Actonból. Néhány beteg, akiknek nem volt gyógymód, időzített radioaktív tablettákat kezdett el szedni. Viszont David Esterbrook, aki az Intrepus gyógyszerkutatási részlegét vezeti, ezeken a betegeken kezdett el kísérletezni, aminek nem várt következményei lettek. Esterbrook a felelős az erőteljes kongresszusi lobbikampányért, amivel elérte, hogy az Intrepus kiterjeszthesse az erősen vitatott kutatásainak körét. Mint például: A szülés előtti génterápia, ember-állat hibrid kutatás, vagy a biológiai hadviselés.

Cím: 1x07 - In Which We Meet Mr. Jones/ Mr. Jones
Ismertető: Minden másodperc számít mikor egy furcsa, majdnem-túlvilágias élősködő titokzatos körülmények közt rátapad egy haldokló FBI ügynök belső szerveihez. Az esetet a mintával hozzák összefüggésbe. Dunham elutazik Németországba, hogy találkozzon egy bebörtönözött emberrel, aki felfedi egy sokkal nagyobb fenyegetés zavarba ejtő részleteit. Időközben Peter és Walter megpróbálnak segíteni Oliviának.

Cím: 1x08 - The Equation/ Eltűntek
Ismertető: A Connecticut-i Middletownban egy fiatal zenei tehetséget elrabolnak. A kisfiú neve Ben Stockton. Az apa elmondása szerint egy iskolai ünnepségről tartottak hazafelé előző este, amikor észrevett egy nőt, akinek lerobbant az autója. Állítása szerint, amikor megvizsgálta a hölgy autóját, történt valami. Azt mondta, hogy olyan volt, mintha ugrott volna az időben. Csak egy sorozatosan villogó piros-zöld fényt látott a motorházban, majd a fia és a nő, az autójával együtt hirtelen eltűnt. A vallomásában kihangsúlyozta, hogy nem vesztette el az eszméletét. Broyles szerint nem ez az első alkalom, hogy ilyen történt. Az utóbbi 10 évben eltűnt személyek aktájából kiderül, minden esetben a szemtanúk ugyanarról a nőről adtak leírást. De akármit is tettek velük korábban, megőrültek tőle. Walter ezt az esetet, egy korábbi történéssel kapcsolja össze, amit a St. Claire elmegyógyintézetben hallott. A férfi visszamegy a St. Claire-be, hogy információt szerezzen az egyik betegtől.

Cím: 1x09 - The Dreamscape/ Álomcsapda
Ismertető: Egy Massive Dynamic alkalmazott, az képzeli, hogy megtámadják a lepkék. A férfi, (Ptolemy Slocum) hogy elmeneküljön előlük, kiugrik az ablakon. Olivia csapatát bízzák meg, hogy vizsgálja meg a fura balesetet. Dunham meg nem magyarázott együttműködése Agent Scott-tal (Mark Valley) az ügyben látható előrehaladáshoz vezet, de a nő kétségbeesésében váratlan lépésre szánja el magát, hogy megszabadítsa a tudatát Scott-ol. Visszamegy a tartályba. Peter kapcsolatba lép volt barátnőjével, de a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy ő azt várta.

Cím: 1x10 - Safe/ Széf
Ismertető: Egy sorozatos bankrablás veszi kezdetét. Rejtélyes módon minden pénzintézetből csak egyetlen széfet visznek el. Nem is lenne megemlítésre való, de az egyik esetet követően a különleges nyomozó csoport szembetalálja magát egy furcsa esettel. A bank falában megtalálják az egyik elkövetőt. Walter rájön, hogy a tolvajok találtak egy módot arra, hogy ellenszegüljenek a fizika törvényének. Peter rájön, hogy a Fibonacci számsor a megoldás, amit apja mormol minden éjjel. Hamarosan ki is derül, hogy az ellopott széfekben Walter időgépének gondosan elrejtett részei voltak. A börtönben raboskodó Jones a szerkezet segítségével kijut a börtönből, és elraboltatja Oliviát.

Cím: 1x11 - Bound/ Kettős ügynök
Ismertető: Olivia megszökik a fogságból, de nem nyomozhat a saját ügyében, mert az általa korábban nemi erőszakkal vádolt Harris, a belső ügyosztály vezetője letiltja az ügyről. Közben két tudóst is megölnek az influenza vírus óriási mutációjával. A nyomozások során Olivia rájön, hogy valaki kettős ügynök a cégnél, és egy véletlen folytán fel is ismeri az elrablói közül közvetlen munkatársát, Loeböt, aki feleségére bízza Olivia likvidálását.

Cím: 1x12 - The No-Brainer/ Hipnózisban
Ismertető: Valaki egy számítógépes program segítségével öl embereket. Az esetre még Walter sem tud igazán magyarázatot, csak annyit, hogy valamiféle hipnózis hatására, akik ezt a programot, illetve képek sorozatát megnézik, meghalnak. Méghozzá úgy, hogy az agyuk elfolyik. Olivia a nyomozás során megtalálja a kapcsolatot az áldozatok között és rájön, hogy mind olyan emberek, akik életük során megbántották Brian Dempsey-t. A férfit, aki programozóként ténykedett jó néhány évig egy cégnél, ahonnan kirúgták, majd a felesége is elhagyta, és most azokon az embereken áll bosszút, akiket szerinte ezért terhel a felelősség.

Cím: 1x13 - The Transformation/ Transzformáció
Ismertető: Lezuhan egy utasokkal teli repülőgép. Az áldozatok között felismerhetetlen, állatszerű tetemet találnak. Mint kiderül, vírus fertőzte meg a férfit, ami fokozott izgalom hatására szörnyeteggé változtatta, hogy elpusztítson maga körül mindent. Olivia emlékéből az ügy kapcsán újabb képek villannak elő. John által ismerősnek találja a férfit, akit megmérgeztek. Így hamar ráakad annak üzlettársára is, akit egy alku folytán rávesz, hogy működjön együtt.

Cím: 1x14 - Ability/ Duplacsavar
Ismertető: Miután David Jones megszökött a börtönből Walter rejtélyes gépének segítségével, rögtön halálesetekkel hívja fel magára a figyelmet Bostonban. Mígnem egy nap besétál az FBI-hoz és feladja magát. De csak Oliviával hajlandó beszélni, akit egy furcsa feladattal bíz meg: egy teszt elvégzésével, melynek segítségével később a nő hatástalanítani tudna egy bombát.

Cím: 1x15- Inner Child/ A látnokgyermek
Ismertető: Egy bontás során egy rejtett alagútban találnak egy 10 év körüli gyermeket. Az orvosi vizsgálatok szerint a fiú talán egész életét a föld alatt élte le, ezért a külső elváltozások mellett, belső képességekkel is rendelkezik. Olivia épp egy sorozatgyilkos után nyomoz, és a kisfiú ebben úgy segít neki, hogy megérzi a gyilkos jelenlétét, és miután nem beszél, leírja Oliviának a helyszínt, ahol a gyilkos megfordult, vagy megfordul majd. A gyermek után azonban a CIA is érdeklődik, és ki szeretnék őt módszeresen vizsgálni, aminek Olivia nem örül. Mégis alkut köt velük, amíg kézre nem kerítik a gyilkost, addig a gyerek náluk marad.

Cím: 1x16 - Mutant/ Mutáns
Ismertető: Fiatal állatvédő aktivisták betörnek egy laboratóriumba, ahol állatkísérleteket végeznek, hogy kiszabadítsák az ott fogva tartott állatokat, ám a zárt ajtó mögött valami mást is találnak. Egy hibrid fajt, amit a tudósok kísérleteztek ki. A szörny rögtön pusztításba kezd, Charlie-t is megsebzi, olyannyira, hogy utódokat fecskendez belé. Oliviáék a különös lény nyomába erednek, mert szükség van a vérére, nem csak azért, hogy elpusztítsák, hanem ahhoz is, hogy megmentsék Charlie-t.

Cím: 1x17 - Dream/ Rémálmok
Ismertető: Olivia különös gyilkosságokat lát, melyeknek ő a főszereplője. Ártatlan embereket öl álmában, akik a valóságban is meghalnak. Noha az ügy nem lehetne a hatásköre, miután maga is érintett benne, Broyles engedélyt ad neki a nyomozásban. A felvételek során Oliviának feltűnik egy fiatalember, Nick Lane, aki rendre megjelenik a gyilkosságok helyszínén, és meggyőződése, hogy az a férfi lesz a kulcs a megoldáshoz. Meg is találja őt, és kiderül, hogy gyermekként ő is kapott az ún. Cortexiphan nevű szerből, ami a megérzésekre és az érzések fejlesztésére hat.

Cím: 1x18 - Midnight/ Lehull a lepel
Ismertető: Újabb sorozatgyilkos garázdálkodik Bostonban. A nő, kíméletlen módon végez áldozataival. Gyakorlatilag szétmarcangolja őket, és kiszívja gerincvelejüket. A nyomozás során Olivia eljut Dr Boone-hoz, aki elmondja, hogy kísérleteket végzett a ZFT számára, és ennek egyik "végterméke" a most felbukkant gyilkos, aki, mint kiderül a saját felesége. A nőt egy szerrel oltották be, melynek hatására létfontosságúvá lép nála elő a gerincfolyadék- mint táplálék megszerzése. Boone már megkezdte az ellenszer kidolgozását, de eddig sikertelenül. Ennek tudatában Boone kipakol az FBI-nak, elmond mindent, amit a ZFT-ről és annak vezetőiről tud. Állítása szerint az egész szervezet motorja az a William Bell, aki a Massive Dynamics alapítója is, és aki eddig feddhetetlennek számított.

Cím: 1x19 - The Road Not Taken/ Járatlan út
Ismertető: Egy bostoni nő az utca közepén minden ok nélkül felgyullad, majd felrobban. Walter a spontán öngyulladással magyarázza az esetet. Minden jel arra mutat, hogy Bell régebbi gyógyszerkísérleteivel függ össze az eset, amelyekben Olivia is részt vett. A hatóságok vizsgálatot indítanak Bell és a Massive Dynamic ellen, Nina Sharp azonban felhívja a figyelmüket a Figyelők gyakoribb feltűnésére, amiért az életével fizet. Walterhez is beállít egy ilyen Figyelő, és magával hívja.

Cím: 1x20 - There's More Than One of Everything/ Másvilág
Ismertető: A Nina Sharp elleni merénylet végül is nem sikerül. A nő túléli a támadást, de állítása szerint Jones ellopott tőle egy nagyon fontos tárgyat. Egy olyan energiacellát, aminek a segítségével a párhuzamos világokban utazhat. Olivia és a csapat is talál egy energiacellát, aminek a segítségével meggátolja, hogy Jones átjusson, és ott William Bell után vadásszon. Walter ismételten eltűnik, ám ezúttal üzenetet is hagy fiának, aki mint kiderül, talán nem is a fia.

Cím: 2x01 - A New Day in the Old Town/ Zuhanás a jelenbe
Ismertető: Olivia különös balesetet szenved. Karambolozik az autójával, de a kiérkező helyszínelők nem találják sehol. Mintha nem is ült volna az autóban senki. Majd helyszínelés közben váratlanul kiesik a szélvédőn. Mivel Amy Jessup, az intézkedő ügynök is szemtanúja lesz az esetnek, Peter kénytelen beavatni őt is a rejtélyes ügyekbe. Olivia a kórházban tér magához, de csak arra emlékszik, hogy bántani akarják. Hamarosan a kórházban is megtámadják. Walter egy korábbi áldozatot vizsgál, és megállapítja, hogy az illető egy alakváltó prédája lett. Valószínűleg annak az alakváltóénak, akit valamilyen felsőbb utasításra azzal bíztak meg, hogy ölje meg Oliviát.

Cím: 2x02 – Night Of Desirable Objects/ Vágyrajárók éjszakája
Ismertető: Egy pennsylvaniai kisvárosban hét embernek veszett nyoma. A helyi hatóságok az eseteket lezáratlan ügyként könyvelik el, mígnem Olivia és az FBI önkényesen elő nem veszi az aktákat az ügynöknő korábbi eltűnése miatt. Összefüggéseket keresnek, de a megoldás helyett újabb rejtélyes ügybe keverednek. Kiderül, hogy egy mutánssal van dolguk, akinek a létéről addig senki sem tudott.

Cím: 2x03 - Fracture/ Robbanófejek
Ismertető: Egy vasútállomáson látszólag minden ok nélkül felrobban egy ember. A dolog furcsasága az, hogy a robbanás után semmilyen maradványt, illetve robbanószerre utaló nyomot nem találnak. Az áldozatot Walter vizsgálni kezdi, és idővel rájön, hogy maga az ember volt a robbanószer, miután olyan anyag került a szervezetébe, ami szétroncsolta. Olivia összefüggést talál egy régi katonai program és a mostani események között. Olyan kísérletre derül fény, amelyben Irakban állomásozó katonákat kezeltek mérgezések ellen. A helyszínen Peter és Olivia megtudja egy orvostól, hogy ki lehet a következő öngyilkos merénylő, és kiderül az is, hogy ezeket az embereket a háttérből irányítják.

Cím: 2x04 – Momentum Deferred/ Az idő rabjai
Ismertető: Bell újabb térugrással magához rendeli Oliviát, hogy figyelmeztesse, nagy veszély fenyegeti mindkét világot. Olyan vihartól, háborútól tart, amely az egyik univerzumot biztosan elpusztítja. Az alakváltóknak azonban csak akkor sikerül megnyitniuk a tér-kaput a világok között, ha megtalálják az ehhez szükséges adatokat birtokló személyt. Bell azt tanácsolja Oliviának, hogy mindenképpen az alakváltók előtt találja meg az illetőt, különben a katasztrófát nem lehet elkerülni. Charlie azonban kiszedi Oliviából az információt, mielőtt a nő rájönne, hogy ő is alakváltó.

Cím: 2x05 - Dreamlogic/ Álomkontroll
Ismertető: Rejtélyes gyilkosságok történnek Seattle-ben, amiket még rejtélyesebb halálesetek követnek, miután a gyilkosok röviddel tettük után végelgyengülésben meghalnak. A nyomok egy alváskutató intézetbe vezetnek, ahol Dr. Nayak olyan chipet fejlesztett ki, mely az agyba ültetve megszünteti az alvajárást és az alvászavart. De miután az áldozatok mind az orvos betegei voltak, felmerül a gyanú, hogy a chippel más célja is lehetett a feltalálónak. Walter rájön, hogy a szerkezet adatokat továbbít, így akár az ember álmaiba is beleláthatnak azok, akikhez a chip a jeleket továbbítja. Sőt, irányíthatják is azokat.

Cím: 2x06 - Earthling/ A lény
Ismertető: Természetfeletti lény garázdálkodik Bostonban. A gyilkosságok Broyles egy négy évvel ezelőtti ügyére utalnak, amit azóta sem tudott lezárni. Egy orosz férfi testvérét furcsa organizmus fertőzte meg, a lény az emberek sugárzásából táplálkozik és tartja fenn magát. Molekuláris összetételét azóta sem fejtette meg senki, így Walterre hárul a feladat, remélve, hogy ezáltal véget vethetnek a gyilkosságoknak.

Cím: 2x07 – Of Human Action/ Totális irányítás
Ismertető: A Massive Dynamic újabb tudományos kísérlete szedi áldozatait. A tudósok robotpilóta-programnak álcázott kísérletsorozatot folytattak, melynek során elérték, hogy alanyaik mások agyát irányíthassák. Ezúttal egy kamasz fiú és felnőtt elrablói tartják rettegésben Broyles-t és az osztályt, miután nyomukban több áldozatot is hagynak, minden különösebb indíték nélkül. Az akciócsoport kézre is keríti az elkövetőket, ám a fiú megszökik, és Petert teszi meg új kísérőjének. Ekkor válik világossá, hogy a fiú irányítja az eseményeket, és most már Petert használja fel céljai eléréséhez.

Cím: 2x08 – August/ Az őrangyal
Ismertető: A Figyelők egyike fényes nappal elrabol egy lányt. Oliviáék értetlenül állnak az eset előtt, hiszen eddig abban a tudatban éltek, hogy a Figyelők csak passzív résztvevői a mindennapjainknak és nem avatkoznak bele a történésekbe. Mint kiderül, Christine-nek egy repülőgépen kellett volna lennie, ami hamarosan a tengerbe zuhan. A Figyelők maguk csodálkoznak társuk lépése miatt, ám úgy döntenek, az események folyamatát nem szakíthatják meg, ezért a lánynak mindenképpen meg kell halnia. August azonban továbbra is védelmébe veszi a lányt, és akár saját élete árán is, de megmenti őt.

Cím: 2x09 –Snakehead/ Hulljon a férgese!
Ismertető: Boston közelében a Dorchester-öbölben egy hongkongi kereskedelmi hajó zátonyra futott és kigyulladt. Az FBI 27 holttestet húzott ki a vízből. A holttestek többségében fura paraziták tetemeit fedezték fel. Oliviáék nyomozni kezdenek. Az ügy felgöngyölítése során eljutnak a triádhoz. A triád emberei nincsteleneket csempésznek az Államokba és az út során őket használják gazdatestnek, hogy a paraziták kifejlődjenek. Walter rájön a parazita a nyirokcsomója miatt értékes, mivel egy rendkívüli immunfokozó enzimet tartalmaz. Eközben Walter megpróbál önállósodni, de kicsúszik a talaj a lába alól.

Cím: 2x10 – Grey Matters/ Szürkeállomány
Ismertető: Az áltudományos csoport a bostoni Hennington Elmegyógyintézetben lévő férfi ügyében nyomoz. Néhány betörő agyműtétet hajtott végre Mr. Slater-en, amitől javult az állapota, mondhatni 17 év után ismét épelméjű lett. A későbbiekben további két páciensről is kiderül, hogy hasonló beavatkozást hajtottak végre rajtuk az ország különböző intézeteiben és hasonló gyógyuláson mentek keresztül. Dunham ügynök a Henningtoni biztonsági felvételt nézve felismer egy Thomas Jerome Newton nevű férfit, aki egy korábbi ügy kapcsán került képbe. Waltert elrabolják és az ügy felgöngyölitése közben kiderül, a három páciensbe Walter korábban kioperált agyszövedékeit ültették be.

Cím: 2x11 - Unearthed/ Temetetlen múlt
Ismertető: Egy 17 éves tinédzserlány, Lisa kómába esik a suliban, majd pár hétre rá édesanyja a kórházban leválasztatja a lélegeztetőgépről. A halál beállta után a szerveit próbálják kioperálni, mert az édesanya felajánlotta lánya szerveit donornak. Lisa feltámad a műtőaszatlon és orosz tengerészeti kódokról kezd beszélni, amelyek titkosak. Az áltudományos csoport felfigyel az esetre és kideritik, hogy a lány elméje egybeolvadt egy meggyilkolt tengerész tudatával. Rusk pont akkor halt meg, amikor Lisa is, de a lány feltámadt, magával hozva a férfi emlékeit. Miközben Rusk elméje kezd felülkerekedni a lányon, Oliviáék rájönnek a volt tengerészt saját felesége ölette meg és a férfi Lisán keresztül bosszút állhat.

Cím: 2x12 - Johari Window/ Torzszülöttek
Ismertető: A Fringe csapat elutazik Edina városába, hogy gyilkosságok ügyében nyomozzanak. A kisvárosban megölnek három rendőrt. Az eset kapcsán készült egy fénykép, ami egy torzszülött gyermeket ábrázol. Kiderül, hogy a város közelében lévő katonai bázison valamikor a hetvenes években titkos kísérleteket folytattak és ennek hatására az összes lakó génmanipulált lett. Szörnyű titkukat hosszú éveken át sikerült megőrizniük, és a lakók bármire képesek, hogy az igazság soha ne derüljön ki.

Cím: 2x13 - What Lies Below/ A mélység titka
Ismertető: Egy MASSACHUSETTS-i irodaházban történő halálesetet után nyomoz az osztály. Olivia és Peter már a helyszínen vizsgálódik, amikor egy újabb férfi hal meg Dr. Walter Bishop szeme láttára, aki épp akkor lépett volna be az épületbe. Az öreg azonnal rájön, hogy egy vírus terjeng az épületben, és arra kéri Broyles-t, hogy helyezzék azonnal karantén alá az épületet. Időközben Peter is megfertőződik. Az első áldozat Radjan Vandenkemp egy olajszakértő volt. A kocsijában lévő mintát egy talajban lévő olajjal foglalkozó társaságtól lopta. A szabályos eljárás szerint egy légmentesen zárt védő kofferben kellett volna lennie, ami szerint Vandenkemp eltávolította, hogy kicsempészhesse. Ekkor került kapcsolatba a vírussal is. Amikor Walter meghallja, hogy 10 mérföld mélységből került elő az anyag, kiszámolja, hogy egy 75.000 éves terrorral állnak szemben. Bishop feltételezésse szerint a megfertőződött személy csak hordozó és a célja kijuttatni a szabadba a vírust. Peter a vírus hatására megpróbálja az apját is kijátszani, csakhogy kijusson. Walter szembeszáll az idővel és megpróbál ellenszert készíteni, még mielött a kormány likvidálná az épületben lévő embereket.

Cím: 2x14 - The Bishop Revival/ Bishop reneszánsz
Ismertető: Egy Brookline-i esküvön váratlanul meghal a vőlegény és annak a rokonai. Az FBI nyomozni kezd az ügyben. Nem sokkal később, újabb támadás következik be egy kávéházban, ahol a vendégek közül csak a barnaszemű emberek vesztik életüket. Walter rájön, a gyilkos olyan mérgező anyagot használ, ami csak bizonyos célpontokra hat. A gyilkos az emberi DNS-re tudja programozni a létrehozott vegyületet. Amikor a laborban megtekintik a méreg felépítését Dr. Bishop felismeri az apja munkáját. Dr. Robert Bishop egy tudományos kutató volt a berlini egyetemen. 1943-ban jött Amerikába. A világháború idején a szövetségeseknek kémkedett.Szabotálta a német kisérleteket, és tudományos információkat csempészett az amerikaiaknak. A mostani eset szorosan ide kapcsolódik. Bishop a kísérletét csak feljegyzések formájában hozta be az országba, de úgy látszik valaki meg is alkotta a vegyületet és most ezzel gyilkolászik.

Cím: 2x15 - Jacksonville/ A jövő temetője
Ismertető: Egy New York-i épület váratlanul összeomlik. Az ott dolgozók nagy része meghal, de akad egy túlélő, aki valamilyen módon összenőtt egy másik áldozattal. Walter tudja, bekövetkezett az, amire William Bell Oliviát figyelmeztette: megnyílt az átjáró az univerzumok között. Az incidens során a sérült épület helyére a másvilág egyik épülete kerül, de cserébe ebből a világból is át kell mennie egy hasonló épületnek, hogy megmaradjon az univerzumok közötti egyensúly. Olivia feladata ezt az épületet megtalálni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://fringedivision.hungarianforum.net
 
Ami eddig történt...
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Fringe Division :: Eligazító :: A legfontosabb akták-
Ugrás: