HomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
WANTED!
Szerető, aktív usert keresünk nekik:

 

 • Philip Broyles
 • Astrid Farnsworth
 • Nina Sharp
 • William Bell
 • Lincoln Lee
 • Rachel Dunham
Alternatív univerzum:
 • Walternatív
 • Charlie Francis
 • Astrid Farnsworth
 • Philip Broyles
 • Lincoln Lee
 • Thomas Newton
Nem-canon karakterek:
 • Kérjük hirdesd meg az általad vágyott karit!
Üzenőfal
Zenedoboz
Laborállatkánk

Share | 
 

 Olivia Dunham

Go down 
SzerzőÜzenet
Olivia Dunham
Különleges ügynök
Különleges ügynök
avatar

Hozzászólások száma : 23
Join date : 2012. Apr. 26.

TémanyitásTárgy: Olivia Dunham   Csüt. Ápr. 26 2012, 04:48

Olivia Dunham


Születési dátum, hely: 1980. 06. 13. Fayetteville, New York, USA
Foglalkozás: A Fringe Division csapatában van az FBI-nál, mint különleges ügynök.
Család: Van egy nővére, Rachel és egy unokahúga, Ella.
Képzettség: Az FBI kiképzőközpontjában szerzett különleges ügynök képesítést, összekötői feladatokra specializálódva, emellett angol, német, mandrin és arab nyelven beszél folyékonyan. Kiválóan ért a lőfegyverek használatához és a különleges elhárítás kiképzését is megkapta.
Képesség: Telekinézis, gyerekkorában képes volt a pirokinézisre és felerősödött érzelmi állapotban át tud kelni a világok között valamint látja a túlvilági dolgokat, ezt kékesen izzó, csillogó auraként érzékeli a tárgy vagy személy körül.

Előtörténet: Olivia Dunham a New York-i Fayettevilleben született, de a pontos dátum nem derült ki. Három évesen a Floridai Jacksonville-ben élt, mivel apja az itteni katonai bázison állomásozott. Egy kísérleti projekt keretében a William Bell által létrehozott Cortexiphan-al kezelték és egyéni képességgel próbálták felruházni a lányt. Ennek eredményeként a lány képes volt felismerni a párhuzamos világból származó atomokat, amik ragyogva jelentek meg neki. Walter Bishop foglalkozott a lánnyal a kísérletek során. Azt szerette volna elérni, hogy Olivia és a többi Cortexiphan-os gyerek segítségével Petert gond nélkül haza tudják juttatni a saját világába. Azonban a kísérlet kudarcba fulladt. Azonban Egy alkalommal - amikor odaát volt Olivia - akaratlanul is értelmezhető üzenetet hagyott az ottani Walter(natív)nek, aki így megbizonyosodhatott afelől, hogy ki a fiának elrabolója valamint, hogy tényleg létezik a mi világunk.

Olivia gyermekkorában többször átélte mostohaapja kegyetlen indulatkitöréseit. A fickó leginkább féltékenységi jeleneteket rendezett. Amikor Olivia kilenc éves volt, a részeg mostohaapja azzal vádolta a lány édesanyját, hogy megcsalja őt, és ezért brutálisan megverte, majd elhajtott a háztól. Az anyja soha nem jelentette a rendőrségnek ezeket az eseteket, de a kislány amikor észrevette, hogy mostohaapja az autójával visszajött, felvette a kézi lőfegyverét, amit a fickó az ágyához közeli szekrényben tartott. Majd mikor belépett a házba, a kislány kétszer rálőtt. Sajnálatára a férfi nem halt meg, s miután kiheverte a sebeit, egy napon figyelmeztetés nélkül elhagyta a házat. A nő és a gyermek soha többé nem látta újra. Minden születésnap alkalmával, Olivia kap tőle egy születésnapi üdvözlő kártyát, hogy emlékeztesse őt, még mindig kint van valahol. Ezt Olivia rémesen viseli, és minden alkalommal eszébe jut, amit akkoriban át kellett élnie.

Olivia idővel elvégezte iskoláit, és úgy döntött, hogy rendőr lesz vagy valami olyan szerv tagja, ami megvédheti az embereket azoktól a mocskoktól, mint amilyen a mostohaapja is volt. Végül az FBI-hoz jelentkezett és nyert felvételt. Az általános kiképzése után - amibe a lőfegyverek használata is beletartozott - úgy döntött, hogy összekötőként segíti a szervezet munkáját a rendőrséggel és más szervekkel. Emiatt számos nyelven is megtanult, amit később sikeresen alkalmazott például külföldiekkel szemben. Sikeresen végzi munkáját az ügynökségnél Charlie Francis különleges ügynökkel, aki régi barátja. Miközben titkos viszont folytat John Scott ügynökkel is, ugyanis a munkahelyi románcokat az FBI-nál nem díjazzák. Majd a Glatterflug 627-es járatával adódó gondok miatt újabb ügye lesz és elkezdődik a furcsábbnál furcsább dolgok felszínre bukkanása. Az eset során Scott ügynök élet és halál mesgyéjére kerül, így Oliviának a Phillip Broyles nevű főnökével is meggyűlök a baja, miközben kétségbeesetten próbálja megmenteni szerelmét.

Ehhez azonban szükség van arra, hogy az elmegyógyintézetből kihozza Dr. Walter Bishopot. Hogy ezt megtehesse, viszont a fiára is szükség van. Így Irakba megy, ahol Peter Bishopot egy fondorlatos blöffel ráveszi arra, hogy segítsen neki, majd miután az apját kihozták az intézetből mennek megmenteni Scott ügynököt, mielőtt késő lenne. Mire az ügy végére járnak, a Harvard alagsorában lévő labor ismét üzemképessé válik, Scott ügynök meghal Olivia miatt és kiderül, ez valami sokkal nagyobb dolognak volt a legapróbb szelete. Broyles felajánlja Oliviának, hogy a különleges nyomozócsoportjában tevékenykedhet. Olivia pedig keresi a kérdéseire a válaszokat és egyre inkább belebonyolódik a dolgokba. Kiderül, minden szál Walterhez és a Massive Dynaimcshoz vezet, s időközben ő egyre magányosabb és minden percét a munkájának szenteli.

Olivia ezután a munkába temetkezett, s próbált túl lenni Scott ügynökhöz fűződő kapcsolatán, a férfi árulásán. Időközben egyre több titokról lehull a lepel és a saját múltjának eddig ismeretlen részleteivel, képességével és az egész dologban játszott szerepével is szembe kell néznie. Közben Charlieval egyre több nézeteltérése támad, végül egy ügy kapcsán meghal a párhuzamos világból érkező alakváltó keze nyomán. Ezt is nehezen emészti meg, s egyre inkább veti bele magát a dolgok sűrűjében. Igazi munkaalkoholista lesz, s szépen lassan közel kerül a Bishopokhoz és beleszeretett Walter fiába, Peterbe. Ám ezt nem vallja be a férfinak, még várja az alkalmas pillanatot.


Jellemzés: Igazi munkaalkoholista. A munkájába igyekszik menekülni a problémái elől. Sokszor érzi magát magányosnak, még a szerettei közelében is. Fél attól, hogy elveszti azokat, akiket szeret. Sokat kellett szenvednie életében, ez viszont erőssé tette. Kitartó jellem, makacs de a jó értelemben véve. Sokszor van jó megérzése és szerencsére hallgat is rá. Emiatt úgy tűnik sokszor megy a saját feje után. Az igaza mellett kitart, tűzön-vízen át, nem fél szembe szállni a felettesével sem, ha így másokat megmenthet. Nehezen viseli az igazságtalanságot. Sokáig nem fogadja el azt, hogy ő a kulcs ebben a történetben, de végül megbékél vele és minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy megmentse a világát. Szeretné megvédeni a szeretteit, segíteni másokon és megállítani ezt a borzalmat, ami folyik a világban.


A hozzászólást Olivia Dunham összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Ápr. 27 2012, 07:21-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eleanor S. Bell
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 129
Join date : 2012. Apr. 24.
Age : 38
Tartózkodási hely : Boston

TémanyitásTárgy: Re: Olivia Dunham   Pént. Ápr. 27 2012, 07:13

Enyém a megtiszteltetés, hogy ezt a kiváló karakterlapot alápecsételjem. Very Happy
Nem tudok mást tenni, mint a karakterlapot....

ELFOGADOM

New Yorkban kezdődik hamarosan a próbajátékod! Wink
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://fringedivision.hungarianforum.net
 
Olivia Dunham
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Olivia Swan

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Fringe Division :: Eligazító :: Karakterlapok-
Ugrás: